Gebruik paardenmelk

Aangeraden word 20 gr. paardenmelkpoeder per dag, 28 dagen lang (paardenmelkkuur). Wanneer men paardenmelk wil gebruiken bij gezondheidsproblemen, merkt men meestal in de vierde week verbetering. Gedurende de eerste 2 weken komen er afvalstoffen vrij, waardoor de klachten kunnen verergeren. De kuur dient voortgezet te worden tot de klachten verdwenen zijn of de verbetering stabiel is. Daarna kan de hoeveelheid langzaam worden afgebouwd. Gemiddeld drinkt men 2/3 maanden paardenmelk voor een goed resultaat. Een voordeelpakket paardenmelkpoeder (560 gram) vind u verderop in de shop.

Paardenmelkpoeder kan op vele manieren gebruikt worden, zolang het product maar niet verhit wordt. Men kan paardenmelk bijvoorbeeld aanmaken met lauw water en vervolgens drinken. Ook kan paardenmelkpoeder vermengd worden door de yoghurt, vla etc., of onder het broodbeleg gestrooid worden.

Advies gebruik volwassen persoon

Indien de poeder met water aangelengd wordt:
20 gram poeder per dag = 1 ½ eetlepel komt overeen met 250 ml verse paardenmelk.
Een beetje lauw water erbij, goed roeren en aanvullen tot 250 ml, hieraan kan een smaak worden toegevoegd zoals bijv. ranja, jam, roosvicee, cacao etc.
Niet koken, verwarmen mag wel (liefst au bain marie verwarmen)

Bij kinderen of wanneer mensen gevoelig zijn voor voeding, is het aan te raden de hoeveelheid op te bouwen.

Schema paardenmelkpoeder voor alle leeftijden:

Baby van 4 weken tot 12 maanden: opbouwen tot 1 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 1 tot 3 jaar: opbouwen tot 2 theelepeltjes per dag.
Kinderen van 4 tot 6 jaar: opbouwen tot 1 eetlepel per dag.
Kinderen ouder dan 6 jaar: opbouwen tot 1,5 eetlepel (20 gram) per dag.

Wij adviseren om paardenmelk minimaal drie maanden te gebruiken. Paardenmelk is een natuurproduct, en heeft tijd nodig om in het lichaam opgenomen te worden. De inwerktijd is voor iedereen verschillend. Zie ook het voordeelpakket paardenmelkpoeder (560 gram).

Let wel, bij gebruik van paardenmelk is de kans aanwezig dat de klachten kunnen verergeren (komt veel voor bij huidaandoeningen en darmproblemen).
Dit is over het algemeen een goed teken want het lichaam wordt gereinigd van de afvalstoffen die aanwezig zijn en veel klachten kunnen veroorzaken. Dit zal na loop van tijd minder moeten worden.

Paardenmelk poeder mag in een keer ingenomen worden, hoeft niet worden verdeeld over de dag. Wanneer de klachten een maand verdwenen zijn dan kan er rustig afgebouwd worden.